Sposób przygotowania:
Chrupiące gofry
Ciasto na gofry: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę z dodatkiem szczypty soli. Mleko, wodę, olej, żółtka, cukry i szczyptę soli mieszamy w mikserze. Powoli dodajemy przesiane przez sitko mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Ciasto łączymy z pianą i delikatnie mieszamy łyżką, do całkowitego połączenia składników. Gofrownicę dobrze nagrzewamy, smarujemy olejem z każdej strony i na gorącą wylewamy tyle ciasta, ile potrzeba żeby przykryło dolną warstwę. Pieczemy na złoty kolor, a ciepłe odstawiamy na kratkę, dzięki czemu gofry są jeszcze bardziej chrupiące, niż te odłożone od razu na talerzyk. Posypujemy cukrem pudrem bądź podajemy według własnych upodobań. Dla Męża robiłam z musem truskawkowym: Truskawki, śmietankę i cukier blendujemy. Gotowym musem polewamy gofry, bądź namaczamy je sobie po kawałku.