LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Chrupiące kawałki kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniałe i chrupiące kawałki kurczaka.

Chrupiące kawałki kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiące kawałki kurczaka

 

  • pierś kurczaka
  • krakersy (słone)
  • jogurt naturalny (duży kubek)

Sposób przygotowania:

Chrupiące kawałki kurczaka
Umyte, osuszone mięso pokroic w grubą kostkę. Włożyc do miski i zalac jogurtem. Odstawic co najmniej na godzinę (najlepiej na noc). Krakersy drobno pokruszyc lub zmielic. Każdy kawałek kurczaka panierowac w krakersach i układac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 - 30 min. na złoty kolor. Podawac z ryżem i ulubioną surówką.
Chrupiące kawałki kurczaka
Pokrojona w kawałki pierś kurczaka w jogurcie.
Chrupiące kawałki kurczaka
Pieczone kawałki kurczaka w panierce z krakersów.