iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Chrupiace kęski drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chrupiące małe kęski z frytkownicy .

Chrupiace kęski drobiowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrupiace kęski drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Chrupiace kęski drobiowe
Skrzydełka myjemy odcinamy ostania część skrzydełko . Następnie kroimy pozostałą część na pół. Takie kęski moczymy w wodzie z solą ok 2 godzin. Jajko mieszamy z z mlekiem i solą. Mąkę mieszamy z bułka tartą , pokruszonymi płatkami śniadaniowymi i przyprawami . Skrzydełka moczymy w jajku potem w panierce i znów w jajku i kolejny raz w panierce. Wkładamy do frytkownicy na ok 20 min. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy .
Chrupiace kęski drobiowe
Pokrojone skrzydełka moczymy w wodzie z solą na ok 2 godziny

Tagi:

jajko tarta jajka