mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Chrupiące kuleczki Corn Flakes

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Stanowią świetną słodko-chrupiącą przekąskę, nie sposób się od nich oderwać, mocno uzależniają;)

Chrupiące kuleczki Corn Flakes

Składniki:

Chrupiące kuleczki Corn Flakes

 

  • na ok. 14 szt.:

 

  • 3/4 szklanki płatków Corn Flakes
  • 1 batonik Mars (użyłam Lion`a)
  • 1 łyżeczka masła

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące kuleczki Corn Flakes
Batonika pokruszyć do rondelka, rozpuścić z masłem. Pilnować, aby nie przypalić, cały czas mieszać. Następnie wsypać płatki kukurydziane. Wymieszać i zdjąć z ognia.

Lekko ostudzić, z ciepłej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Układać kulki na papilotkach bądź jak u mnie, zawijać w sreberka.

Zostawić do schłodzenia w lodówce na min. pół godziny (jeśli wytrzymacie;)