Sposób przygotowania:
Chrupiące placki ziemniaczane
Obrane ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do tarcia ziemniaków lub ręcznie na tarce do ziemniaków.
Starte ziemniaki dać na sito z drobnymi oczkami, lekko łyżką naciskać aby płyn ściekł do pojemnika.
Ziemniaki przełożyć do miski, z pojemnika wylać wodę i dodać osad czyli skrobię ziemniaczaną, dodać resztę składników i łyżką wymieszać.
Na bardzo gorącym oleju smażyć nieduże placki na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy.
Placki smakują najlepiej z cukrem i śmietaną.
Starte ziemniaki dać na sito z drobnymi oczkami, lekko łyżką naciskać aby płyn ściekł do pojemnika.
Ziemniaki przełożyć do miski, z pojemnika wylać wodę i dodać osad czyli skrobię ziemniaczaną, dodać resztę składników i łyżką wymieszać.
Na bardzo gorącym oleju smażyć nieduże placki na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy.
Placki smakują najlepiej z cukrem i śmietaną.
![Chrupiące placki ziemniaczane Chrupiące placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-placki-ziemniaczane-481762.jpg)
![Chrupiące placki ziemniaczane Chrupiące placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-placki-ziemniaczane-481763.jpg)
![Chrupiące placki ziemniaczane Chrupiące placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-placki-ziemniaczane-481764.jpg)
![Chrupiące placki ziemniaczane Chrupiące placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-placki-ziemniaczane-481765.jpg)
![Chrupiące placki ziemniaczane Chrupiące placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-placki-ziemniaczane-481766.jpg)
kasia900