Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Chrupiące placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

3/4 ziemniaków zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Resztę na tarce o grubych oczkach

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki:

Chrupiące placki ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące placki ziemniaczane
3/4 ziemniaków zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Resztę na tarce o grubych oczkach.Dodaj posiekaną cebulę, mąkę i wbij jajko. Posól, popieprz i wymieszaj.Na patelnię wlej olej. Na gorący kładź łyżkę porcje masy formując placki. Smaż na złoty kolor. Przed włożeniem kolejnych porcji uzupełniaj olej. Usmażone placki układaj na ręczniku papierowym, by osączyć z tluszczu.