Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Chrupiące pralinki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne małe co nieco. Pralinki z mlecznej czekolady, masła i miodu z dodatkiem pokruszonych herbatników i prażonych płatków migdałowych.

Chrupiące pralinki

Składniki:

Chrupiące pralinki

 

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła
  • 10 herbatników
  • 50 g płatków migdałowych
  • cukier puder do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące pralinki
Płatki migdałowe uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni, ostudzić. Herbatniki bardzo mocno pokruszyć. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miseczki, roztopić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać masło i miód, mieszać, aż wszystko się ładnie połączy. Do czekoladowej masy dodać herbatniki i płatki migdałowe, dokładnie wymieszać. Z masy formować niezbyt duże kuleczki, obtaczać je w cukrze pudrze i układać na talerzu. Pralinki schłodzić w lodówce.