malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Chrupiące skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na te skrzydełka jest prosty. Aby były chrupiące należy nałożyć grubą warstwę panierek. Potem po zapieczeniu są bardzo chrupiące.

Chrupiące skrzydełka

Składniki:

Chrupiące skrzydełka

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące skrzydełka
Skrzydełka należy umyć a następnie wytrzeć bardzo dokładnie. Oprószamy solą oraz pieprzem. Każde skrzydełko należy obsypać papryką słodką. Następnie moczymy w roztrzepanych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto na małym ogniu. A potem układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut w wysokiej temperaturze. Podajemy od razu.

Tagi:

jajko tarta jajka