zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Chrupiące skrzydełka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

pyszne chrupiące skrzydełka

Chrupiące skrzydełka

Składniki:

Chrupiące skrzydełka

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące skrzydełka
Skrzydełka umyć, pociąć na trzy części. Skrzydełka włożyć do garnka z zimną wodą. Zagotować, zebrać burzyny, posolić i dodać sos sojowy i gotować na małym ogniu prawie do miękkości. Po ugotowaniu skrzydełek wyjąć je z wywaru, przestudzić. W misce zmieszać bułkę tartą z pieprzem kolorowym, cayenne, czosnkiem i cebulką granulowaną. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli. Najcieńsze części skrzydełek odłożyć, a pozostałe panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i na koniec znowu w bułce. Tak opanierowane skrzydełka smażyć na rozgrzanym na patelni oleju za złoty kolor. Skrzydełka możemy również smażyć na głębokim tłuszczu we frytkownicy.