Sposób przygotowania:
Chrupiące udka z majonezem
Udka umyć, osuszyć a następnie natrzeć olejem i przyprawą uniwersalną.
Tak przygotowane udka odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce.
Po tym czasie udka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Posmarować majonezem i posypać bułką tartą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 40 minut pod przykryciem.
Po 40 minutach temperaturę piekarnika podwyższyć do 250 stopni i piec udka jeszcze około 20 minut.
Podawać z ziemniaczkami itp.
Tak przygotowane udka odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce.
Po tym czasie udka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
Posmarować majonezem i posypać bułką tartą.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 40 minut pod przykryciem.
Po 40 minutach temperaturę piekarnika podwyższyć do 250 stopni i piec udka jeszcze około 20 minut.
Podawać z ziemniaczkami itp.
gosiapiotrek23
BozenaMatuszczyk
Mięsko bardzo smaczne polecam;)
gusia1000