Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Chrupiący filet z kurczaka po chińsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny pomysł na chrupiącego i aromatycznego kurczaka. Filet ten jest chrupiący i w całości komponuje się świetnie.

Chrupiący filet z kurczaka po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiący filet z kurczaka po chińsku

 

 

  • 300 g mieszanki chińskich warzyw
  • 2 łyżki sosu sojowego

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący filet z kurczaka po chińsku
Filet myjemy przekrawamy na pół w poprzek, wkładamy do miski, polewamy sosem słodko ostrym, oprószamy solą i pieprzem, wbijamy jajko i mieszamy. Marynujemy fileta przez około 30 minut. Na talerz wysypujemy mąkę, paprykę ostrą i słodką i mieszamy. Filet panierujemy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju - smażymy z dwóch stron.W woku podduszamy z dodatkiem sosu sojowego mieszankę chińskich warzyw.Filet podajemy wraz z warzywami.
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku
Etap 1 filet przekładamy do miski i polewamy sosem
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku
Etap 2 wbijamy jajko solimy dodajemy pieprz i marynujemy
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku
Etap 3 filet obtaczamy w mące z paprykami
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku
Etap 4 smażymy na złoto na rozgrzanym oleju