pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

pierś z kurczaka po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny obiad z piarsi z kurczaka oraz z zupki chińskiej i warzywami

pierś z kurczaka po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

pierś z kurczaka po chińsku

 

  • 1 szt. zupka chińska: kurczak curry,
  • 1 szt. pierś z kurczaka podwójna,
  • 1 szt. pomidor,
  • 1/2 bukietu brokuły,
  • 1 szt. czerwona papryka,
  • 4 szt. pieczarki,
  • 1/2 szklanki woda,
  • olej,
  • Sól,
  • pieprz,
  • Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

pierś z kurczaka po chińsku
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni. paprykę i pomidor kroimy i dodajemy na patelnię, brokułę rwiemy na malutkie bukieciki i również dodajemy. Pieczarki kroimy w cieniutki paseczki i dodajemy do całości. Następnie otwieramy zupkę chińską i dodajemy ją na patelnie.Polewamy 1/2 szklanką wody dokładnie mieszamy i zostawiamy pod przykryciem około 20-25 min. Tak przyrządzoną potrawę nakładamy na talerz.
pierś z kurczaka po chińsku
piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmarzamy
pierś z kurczaka po chińsku
dodajemy pokrojone warzywa do podsmarzonych piersi
pierś z kurczaka po chińsku
wrzucamy do całości zupkę chińską i polewamy 1/2 szklaną wody
pierś z kurczaka po chińsku
całość zostawiamy pod przykryciem na 20-25 min