malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Chrupiący kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Możesz podawać spięte z plastrami żółtego sera

Chrupiący kurczak

Składniki:

Chrupiący kurczak

 

  • 4filety kurczaka
  • op przyprawy do kebaba
  • 2ząbki czosnku
  • 250ml jogurtu naturalnego
  • 10dag krakersów
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący kurczak
Filety umyj i pokrój w paski.
Czosnek obierz i posiekaj.
Jogurt zmieszaj z przyprawą do kebaba..
dodaj czosnek. Dokładnie wymieszaj.
Powstałą marynatą zalej kawałki kurczaka. Wymieszaj.
Odstaw na 2 godz do lodówki.
po tym czasie wyjmij mięso z marynaty.
Krakersy pokrusz..
Mięso obtaczaj w pokruszonych krakersach.
Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju.