Sposób przygotowania:
Orzechowe ciasto
Białka ubijam na sztywno, dodaję partiami cukier. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, mieszam ze zmielonymi orzechami włoskimi, dodaję do ubitych białek, mieszam delikatnie szpatułką.
Ciasto przelewam do formy, piekę w 180 stopniach przez około 40 min.
Po wystudzeniu kroję na pół. Na mleku gotuję budyń, studzę. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną, studzę.
Masło ucieram aż zbieleje dodaję partiami budyń na końcu wlewam czekoladę. Orzechy zalewam wrzącym mlekiem, mieszam, studzę. Masło ucieram z cukrem pudrem następnie partiami dodaję masę orzechową.
Na pierwszy blat ciasta wyłożyć masę czekoladową przykryć drugim plackiem wyłożyć masę orzechową. Dowolnie udekorować.
Ciasto przelewam do formy, piekę w 180 stopniach przez około 40 min.
Po wystudzeniu kroję na pół. Na mleku gotuję budyń, studzę. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną, studzę.
Masło ucieram aż zbieleje dodaję partiami budyń na końcu wlewam czekoladę. Orzechy zalewam wrzącym mlekiem, mieszam, studzę. Masło ucieram z cukrem pudrem następnie partiami dodaję masę orzechową.
Na pierwszy blat ciasta wyłożyć masę czekoladową przykryć drugim plackiem wyłożyć masę orzechową. Dowolnie udekorować.