Sposób przygotowania:
Chrupki chleb skandynawski
1. wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać, a następnie odstawić na 15 minut do zmięknięcia płatków owsianych. 2. Po tym czasie masę podzielić na dwie równe części. Każdą wylać do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno!) Dobrze rozprowadzić na grubość około 3 mm. Obie części piec w 170st.C około 60 minut z termoobiegiem ( u mnie krócej!) Po około 10 minutach pieczenia wyjąć chlebki z piekarnika i za pomocą ostrego noża podzielić każde na 8 równych trójkącików. Włożyć do piekarnika i kontynuować pieczenie, uchylając co jakiś czas piekarnik na 5 minut, aby uwolnić parę wodną, dzięki czemu chlebki będą chrupiące. 3. Po upieczeniu ostudzić. Podawać z miodem i dżemem. Smacznego!
marietta