Sposób przygotowania:
Chleb na drożdżach z mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Drożdże rozetrzeć z cukrem i kilkoma łyżeczkami ciepłego mleka,postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Gdy zaczyn zwiększy swą objętość o 100% ,wlać do mąki,dodać jajka,lekko ogrzane mleko,szczyptę soli i kminek.Starannie wyrobić ciasto.Wyrobione ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem formy i piec w temp.250-300s.c około 50 minut.
Przesiać mąkę.Drożdże rozetrzeć z cukrem i kilkoma łyżeczkami ciepłego mleka,postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Gdy zaczyn zwiększy swą objętość o 100% ,wlać do mąki,dodać jajka,lekko ogrzane mleko,szczyptę soli i kminek.Starannie wyrobić ciasto.Wyrobione ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem formy i piec w temp.250-300s.c około 50 minut.