paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Chrzanica babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka potrawka z chrzanem , jajkami i boczkiem. Idealna na kolację

Chrzanica babci

Składniki:

Chrzanica babci

 

  • boczek wędzony lub pieczony 25 dag
  • kiełbasa wiejska 25 dag
  • jajko 5 sztuk
  • chrzan tarty 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Chrzanica babci
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Następnie pokroić w drobną kostkę. Boczek również kroimy w drobną kostkę, podobnie kiełbasę. Starty chrzan należy sparzyć wodą z odrobiną octu, odsączyć na sitku i dodać do jajek i boczku z kiełbasą. Składniki wymieszać ze sobą. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszać.