bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Pasta z rzeżuchą i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Taka pasta jest idealna na śniadania lub kolację do świeżego pieczywa.Często robię ją na piątkowe śniadania.

Pasta z rzeżuchą i chrzanem

Składniki:

Pasta z rzeżuchą i chrzanem

 

 

  • pół pęczka szczypiorku

 

  • garść rzeżuchy

 

  • 3-4 łyżki majonezu

 

  • 1 łyżeczka chrzanu śmietankowego

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z rzeżuchą i chrzanem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie , studzimy i obieramy . Kroimy w bardzo drobna kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach . Szczypiorek i rzeżuchę dość drobno siekamy . Wszystkie składniki łączymy ze sobą , doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.