eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Chrzanowo majerankowe mielone Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Mielone wieprzowe z dodatkiem chrzanu i majeranku. Wyszły pyszne kotleciki. Smakowały nawet moim wnusiom.

Chrzanowo majerankowe mielone Eli

Składniki:

Chrzanowo majerankowe mielone Eli

składniki do mielenia

  • 1 kg karkówki
  • 2 cebule
  • 1 mała cebula
  • 1 duża czerstwa bułka

dodatki

Sposób przygotowania:

Chrzanowo majerankowe mielone Eli

przygotowanie cebuli i czosnku

Chrzanowo majerankowe mielone Eli
Czosnek obrać. Obrane cebule pokroić na mniejsze kawałki.

Cebule i czosnek obrać z łupinek. Cebule pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie mięsa

Chrzanowo majerankowe mielone Eli
Umytą i osuszoną karkówkę pokroić w dużą kostkę.

Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie mięsa cd

Chrzanowo majerankowe mielone Eli
Do zmielonego mięsa,cebuli,czosnku i bułki dodać jajka i przyprawy.

Bułkę zalać wodą,namoczyć i miękką odcisnąć. Mięso, cebule, czosnek i bułkę zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami. Dodać chrzan, majeranek, jajka, sól i pieprz do smaku.

przygotowanie mięsa cd

Chrzanowo majerankowe mielone Eli
Wymieszać dokładnie mięso z cebulą,czosnkiem,jajkami,bułką i przyprawami.

Mięso z przyprawami,jajkami, cebulą, czosnkiem i bułką dokładnie wymieszać.

przygotowanie mięsa cd

Chrzanowo majerankowe mielone Eli
W bułce tartej panierować owalne kotlety..

Z masy mięsnej formować owalne kotlety i panierować w bułce tartej.