Sposób przygotowania:
Mielone z chrzanem podduszane
Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na łyżce oleju . Mięso wymieszać z bułką tartą , jajkiem , podsmażoną cebulką . Doprawić solą , pieprzem , maggi. Wymieszać dokładnie. Odstawić na pół godziny do lodówki. Moczyć ręce w zimnej wodzie* i formować placuszki . Na środek każdego nałożyć łyżeczkę tartego chrzanu . Zakryć mięsem i uformować kotlet . Obtoczyć kotlety w mące strzepując jej nadmiar .Smażyć na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni i przełożyć do garnuszka . Dodać masło i kilka łyżek wody . Przykryć i dusić by doszły w środku. * takie ułatwienie -mięso mniej sie klei do dłoni
Edward mistrz kuchni
evita0007
Babciagramolka
No ! ale sie rozpędziłam - dzieki - oczywiscie dag