Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Mielone z chrzanem podduszane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kto nie lubi mielonych ? Tak myślałam - wszyscy lubią

Mielone  z chrzanem podduszane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z chrzanem podduszane

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z chrzanem podduszane
Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na łyżce oleju . Mięso wymieszać z bułką tartą , jajkiem , podsmażoną cebulką . Doprawić solą , pieprzem , maggi. Wymieszać dokładnie. Odstawić na pół godziny do lodówki. Moczyć ręce w zimnej wodzie* i formować placuszki . Na środek każdego nałożyć łyżeczkę tartego chrzanu . Zakryć mięsem i uformować kotlet . Obtoczyć kotlety w mące strzepując jej nadmiar .Smażyć na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni i przełożyć do garnuszka . Dodać masło i kilka łyżek wody . Przykryć i dusić by doszły w środku. * takie ułatwienie -mięso mniej sie klei do dłoni
Mielone  z chrzanem podduszane
O smaku mielonych decyduje to jak dobrze zostanie masa mięsna wymieszana
Mielone  z chrzanem podduszane
Formujemy kotlety a następnie nakładamy łyżeczke tartego chrzanu
Mielone  z chrzanem podduszane
Uformowane kotlety obtaczamy w mące strzepując jej nadmiar
Mielone  z chrzanem podduszane
Usmażone kotlety dusimy z dodatkiem odrobiny masła i kilkoma łyżkami wody