lilia444

lilia444

Kuchcik
[Przepisów: 0]

churros

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo proste i bardzo smaczne. churros sa bardzo popularne w hiszpanii maczane w goracej czekoladzie :)

churros

Składniki:

churros

 

  • 260 ml wody
  • pol lyzeczki soli
  • pol lyzeczki cukru
  • 250 gr maki
  • olej do glebokiego smazenia

Sposób przygotowania:

churros
do garnka z woda wsypujemy cukier i sol i zostawiamy az sie zagotuje. gasimy gaz i dodajemy (na raz ) 250 gr maki . mieszamy dobrze drewniana lyzka. otrzymamy gesta mase. w garnku podgrzewamy olej do smazenia. jesli wlozymy ciepla mase w rekaw cukierniczy to nie bedzie wchlaniala tyle oleju. wyciskamy churros na goracy olej, smazymy na zlocisty kolor , odsaczamy na papierze i posypujemy cukrem. wazne zeby dodac cala make na raz jesli wolicie bardziej kruche mozna dodac troszke wiecej maki, jesli bardziej miekkie troszke wiecej wody, ale z woda nie mozna przesadzac , bo jesli dodamy za duzo, po kilku godzinach zrobia sie miekkie

Tagi:

mak