Sposób przygotowania:
Chutney brzoskwiniowy
Sposób przygotowania:
Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w małe cząstki, zważyć 1 kg. Cebulę obrać ze skóry, paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Gotowy chutney natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.
Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w małe cząstki, zważyć 1 kg. Cebulę obrać ze skóry, paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Gotowy chutney natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.
remire56