PaniTereska

PaniTereska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Chutney brzoskwiniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

wspaniały, oryginalny w smaku chutney brzoskwiniowy

Chutney brzoskwiniowy

Składniki:

Chutney brzoskwiniowy

 

  • 1000 g brzoskwiń (bez pestek i skóry)
  • 400 g cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 150 g rodzynków
  • 350 ml octu winnego
  • 1 Cukier żelujący 3:1 Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki curry

Sposób przygotowania:

Chutney brzoskwiniowy
Sposób przygotowania:

Brzoskwinie umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w małe cząstki, zważyć 1 kg. Cebulę obrać ze skóry, paprykę umyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut. Gotowy chutney natychmiast przełożyć do wyparzonych słoików (do pełna) i szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem na ok. 5 minut.

Tagi:

beza bezy