Sposób przygotowania:
Ciabattka z mięsem mielonym
Mięso mielone smażymy na rozgrzanej oliwie, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ulubionymi ziołami (dziś były to bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Dodajemy przyprawy do mięsa mielonego lub uniwersalnej. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę dodajemy do mięsa i smażymy razem, aż cebula zmięknie. Na koniec dodajemy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli wytworzyło nam się dużo tłuszczu to delikatnie go odlewamy. Bułeczki ciabatty przekrawamy tak jak do hot- dogów nie do końca możemy wydrążyć troszeczkę środki choć nie koniecznie. Wkładamy do piekarnika na grill na 5-6 min żeby się podgrzały. Ciepłe napełniamy mięskiem z patelni. Możemy też w środek włożyć plasterek żółtego sera i dopiero mięso. Smacznego