Sposób przygotowania:
Ciacho truskawkowe
Galaretki dobrze rozpuścić, w 3 szklankach gotowanej gorącej wody. Dobrze wystudzić,rozlać do dwóch naczyć na równe połowy. Blaszkę o rozmiarze 28x24, lub dowolnej wg uznania,wyłożyć folią aluminiową. Biszkopty rozkruszyć na dno blaszki, lub tortownicy(Prawie 1/2 paczki)z jednej porcji galaretki i z drugiej odlac około 3/4 szklanki zimnej galaretki i nasączyć rozkruszone biszkopty,wstawić na chwilę do lodówki. Mrożone truskawki, wsypać do wysokiego naczynia, rozbić drewniana pałką na miazgę. Wlać jedna porcję galaretki, do truskawek i dobrze wymieszać, wstawić na chwilkę do lodówki(uważać żeby się nie zsiadło) wylać gęstniejący mus truskawkowy na biszkopty. Do zimnego mleka,wsypać gotowy krem śmietankowy, ubijać 2 min na szybkich obrotach miksera. Gdy krem będzie gęsty ,dodać drugą porcję zimnej galaretki,wymieszać i wylać na mus truskawkowy.(troszkę zostawić do dekoracji) Na wierzch ułożyć biszkopty,lub rozkruszyć wg uznania,udekorować kremem,posypać czekoladą i przybrać truskawkami,wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego.
Ewka
Do ulubionych.
anullka7
Ewo ,ciasto jest bardzo smaczne i delikatne ,krem możesz zastąpić śnieżką i dodać do galaretkę .Pozdrawiam:)