Sposób przygotowania:
Ciągnące ciasteczka.
Białka wlać do garnka,dodać 1.5 szklanki białego cukru,1/3 szklanki mleka skondensowanego. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać miąższ z laski wanilii,wlać olejek migdałowy,2 szklanki wiórków kokosowych i ponownie wymieszać.Garnek ze składnikami postawić na gazie,na średnim ogniu grzejemy przez około 5 minut.Po 5 minutach wsypujemy 2 szklanki mąki i ponownie mieszamy,aby nie powstały grudki.Zwiększyć ogień i podgrzać przez. około 2-3 minuty. Zdejmujemy z ognia i po ostygnięciu masy formułujemy kulki o średnicy około 3 cm. Wszystkie ciasta muszą być tej samej wielkości,inaczej nie będą równomiernie upieczone. Ciasteczka wykładamy na blachę z pergaminem .Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 150 stopniach około 20-25 minut.