emilkasz41

emilkasz41

Kucharz
[Przepisów: 2]

ciast toffi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

biszkopt :białka ubijamy z cukrem na pianę dodajemy żółtka i przesiane maki z proszkiem .Pieczemy 40 minut

ciast toffi

Składniki:

ciast toffi

 

  • jajka 3/4szklanki cukru 0,5 szklani maki tortowej 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki
  • krem budyniowy: 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru kostka masła

 

  • herbatniki 4 paczki
  • polewa czekoladowa
  • krem toffi
  • śmietanka 30%-200ml

Sposób przygotowania:

ciast toffi
Upieczony biszkopt studzimy,ściągamy warstwę wierzchnią.Przygotowujemy krem budyniowy.Gotujemy budyń w 3 szklankach mleka z cukrem,studzimy .Po wystygnięciu ucieramy z masłem.Wykładamy na biszkopt ,na to warstwa herbatników potem krem toffi z puszki ,kolejna warstwa herbatników,ubita śmietana z fixami i na koniec polewa.

Tagi:

jajko jajka mak