Sposób przygotowania:
Ciasta z orzechów laskowych
Orzechy laskowe muszą być już wyłuskane gdy będziemy je ważyć.
Orzechy zemleć w maszynce i dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz całe jajko i żółtko.
Wyrobić masę. Przygotować lukier, ucierając starannie wszystkie składniki.
Rozwałkować ciasto, pokroić na małe kwadraciki i polukrować. (Kształty mogą być dowolne).
Ułożyć ciastka na nie posmarowanej blaszce i suszyć w nagrzanym piekarniku. (około 100sto.) około 5-10min.
Orzechy zemleć w maszynce i dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz całe jajko i żółtko.
Wyrobić masę. Przygotować lukier, ucierając starannie wszystkie składniki.
Rozwałkować ciasto, pokroić na małe kwadraciki i polukrować. (Kształty mogą być dowolne).
Ułożyć ciastka na nie posmarowanej blaszce i suszyć w nagrzanym piekarniku. (około 100sto.) około 5-10min.