Sposób przygotowania:
Ciasteczka a`la palmiery
Cukier trzcinowy, przyprawę do piernika orz kakao dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy jedną łyżkę mieszanki. Ciasto francuskie rozwijamy. Jeśli chcemy użyć mrożonego trzeba je dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki i rozmrozić w lodówce. Następnie nanosimy cieniutką warstwę miękkiego masła lub margaryny, na które rozsypujemy przygotowaną wcześniej mieszankę cukru, przyprawy do piernika i kakao. Teraz dłuższy bok składamy do środka ciasta. To samo robimy z drugim bokiem ciasta. Powstaną nam niby dwa prostokąty ( zdjęcie 3), które teraz składamy ze sobą, tak by powstał nam jeden. Ostrym nożem tniemy ciasto na kawałki o szerokości 1 cm. Formujemy serca, które delikatnieamy wodą i obtaczamy w odstawionej mieszance. Ciasteczka pieczemy w temp. 200 st przez 15-20 minut.