Sposób przygotowania:
Ciasteczka aspirynkiPrzygotowanie ciasteczek:

Margarynę siekamy z przesianą mąką i cukrem pudrem. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka. Szybko zagniatamy gładkie ciasto.
Wałkujemy ciasto na grubość ok 4 mm. Za pomocą kieliszka wykrawamy krążki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch każdego ciasteczka smarujemy za pomocą pędzla pianką z białek i cukru.
Przygotowanie pianki:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodajemy powoli cukier puder. Ubijamy chwileczkę,aż piana będzie gotowa.
Pieczenie ciasteczek:

Przygotowanie ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 12 -14 min. Po upieczeniu ściągamy ostrożnie z blaszki i studzimy.
Etap końcowy:
Ciasteczka smarujemy cienką warstwą marmolady różanej ( tak aby beza była na zewnątrz). Boki sklejonych ciasteczek również smarujemy cienką warstwą marmolady. Następnie boki ciasteczek obtaczamy w wiórkach kokosowych.