Sposób przygotowania:
Ciasteczka czekoladowe przełożone nutelląPrzygotowanie ciasta:
Sypkie składniki na ciasto przesiać. Dodać posiekane masło,żółtko i łyżkę zimnej wody.
Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Wałkowanie ciasta:
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na lekko posypanej mąką stolnicy. Na grubość ok 3-4 mm wykrawając małą foremką ciasteczka. W połowie ciasteczek zrobić malutką dziurkę w środku.
Przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok.12 min.
Po upieczeniu ściągamy ostrożnie z blaszki i studzimy.
Etap końcowy:
Wystudzone ciasteczka przekładamy smarując 1 całe ciastko i 1 z dziurką nutellą.
Przełożone ciasteczka ozdabiamy polewą czekoladową z białej czekolady przygotowanej według przepisu na opakowaniu.
Posypujemy czekoladową posypką.W środku każdego ciasteczka układamy po kosteczce owocu kandyzowanego.
Pozostawiamy ciasteczka do zastygnięcia polewy najlepiej na cały dzień by zmiękły.