Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ciasteczka babuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacja zawsze smakują wyśmienicie.

Ciasteczka babuni

Składniki:

Ciasteczka babuni

 

  • 30 deg mąki
  • 15 deg margaryny
  • 15 deg cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Ciasteczka babuni
Przesiekć mąkę z margaryną a następnie dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 1/2 godziny. Ciasto przepuścić przez maszynkę do do ciasta. Ciastka układać na blasze posypać mąką . Piec 10-15 min w piekarniku 200 st.