Ewa27

Ewa27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 150]

Ciasteczka brownie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka brownie - to dosyć ciekawe połączenie amerykańskiego brownie i biszkoptowych ciasteczek. Można powiedzieć, że jest to ciekawe i smaczne połączenie. Ciasteczka są miękkie i zarazem wilgotne. Czuć w nich zapach, aromat i smak czekolady.

Ciasteczka brownie

Składniki:

Ciasteczka brownie

na ciastka

Sposób przygotowania:

Ciasteczka brownie
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło i czekoladę rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy powoli płynny tłuszcz i czekoladę. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na blaszce po 1-2 łyżki ciasta. Między ciastka powinna być pewna odległość, gdyż urosną w trakcie pieczenia.

Ciastka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.