Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Przepyszne ciasteczka przypominające w smaku brownie. Z orzechami, odrobiną kakao, bez mąki. Zdrowe i smaczne, córka się zajadała.

Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy
Do rozdrabniacza wsypać orzeszki ziemne, zmiksować drobno. Następnie dodać krem czekoladowy, cukier, olej i kakao, miksować jeszcze chwilę aż powstanie jednolita masa. Masę przełożyć do miski, do rozdrabniacza wsypać ciecierzycę, zmiksować na gładko. Przełożyć ciecierzycę do miski, wbić jajko i wymieszać dokładnie. Wstawić masę na godzinę do lodówki. Po tym czasie łyżeczką nakładać masę na papier do pieczenia (wyszły 24 sztuki). Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy
Do rozdrabniacza wsypać orzeszki ziemne, zmiksować drobno. Następnie dodać krem czekoladowy, cukier, olej i kakao, miksować jeszcze chwilę aż powstanie jednolita masa.
Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy
Masę przełożyć do miski, do rozdrabniacza wsypać ciecierzycę, zmiksować na gładko.
Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy
Przełożyć ciecierzycę do miski, wbić jajko i wymieszać dokładnie. Wstawić masę na godzinę do lodówki.
Orzechowe ciasteczka z ciecierzycy
Po tym czasie łyżeczką nakładać masę na papier do pieczenia (wyszły 24 sztuki). Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.