Sposób przygotowania:
Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzywBlendowanie:
![Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzyw Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-z-kaszy-jeczmiennej-z-ciecierzyca-i-warzyw-546496.jpg)
Masa:
![Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzyw Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-z-kaszy-jeczmiennej-z-ciecierzyca-i-warzyw-546497.jpg)
Do zblendowanych składników dodać żółtko, czosnek z natką pietruszki, mleko, mąkę, płatki drożdżowe oraz sodę oczyszczoną.
Na końcu całość połączyć z białkiem ubitym na sztywną pianę.
Masę doprawić według wlasnego smaku.
Smażenie:
![Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzyw Racuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzyw](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuchy-z-kaszy-jeczmiennej-z-ciecierzyca-i-warzyw-546498.jpg)
Placuszki smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu - z obu stron do zarumienienia się.