Sposób przygotowania:
Marchewkowe pancakes z cynamonem
W garnku lub misce mieszamy sypkie składniki: mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i gałką muszkatołową. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka z maślanką lub jogurtem i olejem.
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach. Orzechy uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron nakładając ciasto łyżką.
Serwować na ciepło z dodatkiem świeżych owoców i syropu klonowego/miodu.
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach. Orzechy uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron nakładając ciasto łyżką.
Serwować na ciepło z dodatkiem świeżych owoców i syropu klonowego/miodu.
robaczek
Czekoladka 2