kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Marchewkowe pancakes z cynamonem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli lubicie ciasto marchewkowe koniecznie musicie spróbować marchewkowych placuszków z cynamonem i wanilią. Możecie podać je z bitą śmietaną, syropem klonowym i owocami.

Marchewkowe pancakes z cynamonem

Składniki:

Marchewkowe pancakes z cynamonem

podstawowe

 

  • olej do smażenia
  • do podania
  • świeże owoce np. truskawki/maliny
  • syrop klonowy/ płynny miód/sos karmelowy

Sposób przygotowania:

Marchewkowe pancakes z cynamonem
W garnku lub misce mieszamy sypkie składniki: mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i gałką muszkatołową. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka z maślanką lub jogurtem i olejem.

Marchew umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach. Orzechy uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać.

Wszystkie składniki połączyć i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron nakładając ciasto łyżką.

Serwować na ciepło z dodatkiem świeżych owoców i syropu klonowego/miodu.