Sposób przygotowania:
Cytrynowy sernik(bez pieczenia)
Ser mielimy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy serek homogenizowany. Miksujemy. Dodajemy sok z cytryny i aromat cytrynowy. Miksujemy.
W 80 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy do napęcznienia. Gotową żelatynę lekko podgrzewamy. Ostrożnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Mieszamy ręcznie.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Na biszkoptach ostrożnie wylewamy masę serową.
Całość chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody. Studzimy.
Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy kolejne dwie godziny.
W 80 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy do napęcznienia. Gotową żelatynę lekko podgrzewamy. Ostrożnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę do masy serowej. Mieszamy ręcznie.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Na biszkoptach ostrożnie wylewamy masę serową.
Całość chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody. Studzimy.
Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy kolejne dwie godziny.