Sposób przygotowania:
Ciasteczka budyniowe kruche z makiem.
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać na stolnicę i posiekać na wiórki z margaryną lub masłem.Zsunąć na stos,zrobić wgłębienie,wbić żółtka oddzielone od białek,dodać cukier,cukier waniliowy,budyń,pół szklanki maku,śmietanki tyle ile zabierze ciasto.Wyrabiać rękoma i zagnieść w kulę,zapakować w woreczek foliowy i na 30 min.potrzymać w lodówce.Międzyczasie nagrzewać piekarnik,a blachę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto wyjąć,rozwałkować i wykrawać dowolne kształty oraz układać ciastka na blachę.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 10-15 min.Po upieczeniu wyjąć,przestudzić,zsunąć na talerz i jeść.