Sposób przygotowania:
Ciasteczka budyniowe na pikantnie
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z kostką masła lub margaryny do pieczenia na wiórki długim ostrym nożem. Ugotować jajka i po ugotowaniu i obraniu ze skorupek wyjąć z nich żółtka, które również posie- -kać wraz z resztą, dodać budynie śmietankowe, szklankę mleka lub śmietanki oraz kapary, czarny sezam lub czarnuszkę w szczypcie oraz łyżeczkę soli. Wyrabiać i zagnieść ciasto w kulę, zapakować i schłodzić przez pół godziny lub dłużej. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C, a blachę wyłożyć arkuszem pergaminu. Ciasto po wyjęciu rozwałkować i wykrawać foremkami w dowolne kształty i układać obok siebie na blasze wyłożonej pergaminem. wstawić do piekarnika na 10-15 min. Po upieczeniu wyjąć i przełożyć ciastka łopatką na talerz lub tacę i podawać na ciepło.