Mario

Mario

Kucharz
[Przepisów: 12]

ciasteczka orzechowe pikantne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

inne ciasteczka:)

ciasteczka orzechowe pikantne

Składniki:

ciasteczka orzechowe pikantne

 

Sposób przygotowania:

ciasteczka orzechowe pikantne
Wszystkie składniki-prócz jajka,orzechów i soli-siekamy,krótko wyrabiamy i przez godzinę przetrzymujemy w lodówce. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto,składamy na trzy części i wkładamy na powrót do lodówki znów na godzinę-czynności te powtarzamy jeszcze dwa razy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok pół centymetra i kroimy na niewielkie romby. Przed upieczeniem,już po ułożeniu rombów-ciastek na blasze,smarujemy je rozbełtanym jajkiem i posypujemy suto orzechami lekko posolonymi.