Sposób przygotowania:
Krawaty na pikantnie z grzybami.
Grzyby namoczyć dzień wcześniej lub sparzyć wrzątkiem,aby zmiękły.Następnie rozmrozić szpinak, na parze,odłożyć część do farszu,a resztę na zupę.Cebulę obrać,umyć,posiekać wraz z grzybami w drobną kostkę,dodając szpinak.Doprawić farsz solą i pieprzem wymieszać.Ciasto francuskie po uprzednim rozmrożeniu rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i pokroić nożem lub radełkiem na średnie kwadraty(5cm.).Nałożyć na środek każdego po łyżce farszu i rogi ciasta naciągnąć do siebie tak,by częściowo zakryć nadzienie,posmarować rozbełtanym żółtkiem na wierzch ciasta i posypać sezamem.Układać ciasteczka na natłuszczonej blasze,wstawić do nagrzanego do 180-200 st.C piekarnika.Piec z 15-20 min.Po upieczeniu wyjąć i spożywać.