Sposób przygotowania:
ciasteczka chińskie
mąkę mieszasz ze wszystkimi sypkimi składnikami
. Dodajesz jajko i zagniatasz ciasto – może być trochę twarde. Wałkujesz (na cienki placek) na blacie oprószonym mąką i wykrawasz szklanka kółka; na środku każdego z nich kładziesz pergamin z wróżbą, następnie składasz ciastka na pół i zaginasz końce do siebie.Potem smażysz je na złoty kolor na rozgrzanym oleju ( tak jak faworki). ten przepis jest na ok 15 sztuk.
. Dodajesz jajko i zagniatasz ciasto – może być trochę twarde. Wałkujesz (na cienki placek) na blacie oprószonym mąką i wykrawasz szklanka kółka; na środku każdego z nich kładziesz pergamin z wróżbą, następnie składasz ciastka na pół i zaginasz końce do siebie.Potem smażysz je na złoty kolor na rozgrzanym oleju ( tak jak faworki). ten przepis jest na ok 15 sztuk.
Henia
https://gotujmy.pl/ciasteczka-chinskie,przepisy,63376.html PLAGIAT
misia53
misia53
To tylko Twój cytat...