Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowe
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Dodać jajko i całość dokładnie zmiksować.
Następnie dodać płatki owsiane, zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe, dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować.
Na koniec wsypać drobno posiekaną białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Łyżeczką nabierać porcje masy, formować w dłoniach kulki, kłaść na blasze wyścielonej papierem i lekko spłaszczać.
Piec około 10-12 minut w 180 stopniach, do złotego koloru.
Następnie dodać płatki owsiane, zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe, dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować.
Na koniec wsypać drobno posiekaną białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Łyżeczką nabierać porcje masy, formować w dłoniach kulki, kłaść na blasze wyścielonej papierem i lekko spłaszczać.
Piec około 10-12 minut w 180 stopniach, do złotego koloru.
SylaUla