Sposób przygotowania:
Ciasteczka cynamonowe z krokantem orzechowym
Ciasto;
Do miski pokroić na małe kawałki masło, zmiksować.
Następnie dodać cukier, sól, utrzeć do białości.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Wybić jajko do masła, zmiksować, na samym końcu wsypywać po trochu mąkę, zmiksować na wolnych obrotach.
Szybko zagnieść ciasto.
Ciasto przełożyć do torebki foliowej i odstawić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubszy placek wykrawać ciasteczko foremką u mnie foremka na babeczki, środek wyciąć korkiem od butelki.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem, smarować pędzelkiem ciasteczka, obsypać krokantem orzechowym.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonym papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez ok.11 minut.
Ja robiłam ciasteczka z podwójnej porcji.
Do miski pokroić na małe kawałki masło, zmiksować.
Następnie dodać cukier, sól, utrzeć do białości.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Wybić jajko do masła, zmiksować, na samym końcu wsypywać po trochu mąkę, zmiksować na wolnych obrotach.
Szybko zagnieść ciasto.
Ciasto przełożyć do torebki foliowej i odstawić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubszy placek wykrawać ciasteczko foremką u mnie foremka na babeczki, środek wyciąć korkiem od butelki.
Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem, smarować pędzelkiem ciasteczka, obsypać krokantem orzechowym.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonym papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez ok.11 minut.
Ja robiłam ciasteczka z podwójnej porcji.