Sposób przygotowania:
Ciasteczka cynamonowe guziki
1. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, kakao, cynamonem i solą. Przesypujemy na stolnicę. Robimy dołek, do którego wbijamy jajko i ścieramy na tarce zimną margarynę. Zagniatamy ciasto, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.
2. Dobrze schłodzone wałkujemy na grubość 4 mm. Wycinamy kółka foremką lub szklanką i średnicy 8 cm. Drugą, 5-cio centymetrową jedynie dociskamy aby powstało wgłębienie. Słomką robimy dwie dziurki.
3. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w 200 º C. Studzimy.
2. Dobrze schłodzone wałkujemy na grubość 4 mm. Wycinamy kółka foremką lub szklanką i średnicy 8 cm. Drugą, 5-cio centymetrową jedynie dociskamy aby powstało wgłębienie. Słomką robimy dwie dziurki.
3. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w 200 º C. Studzimy.
SylaUla
sammakko