Sposób przygotowania:
Ciasteczka dyniowo-marchewkoweETAP 1:
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło, posiekać z mąką.
ETAP 2:
Następnie dodać puree z dyni, startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, cukier puder, żółtko i wiórki kokosowe.
ETAP 3:
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 15-20 minut.
ETAP 4:
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2 mm i foremkami o dowolnych kształtach wykrawać ciasteczka. ( Ciasteczka wycinałam dwiema foremkami o różnej wielkości.)
ETAP 5:
W połowie ciasteczek na środku wykrawać otworki za pomocą małej foremki.
ETAP 6:
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut. Rumiane ciasteczka ostudzić, przełożyć masłem orzechowym zlepiając razem po dwa ciasteczka.