Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ciasteczka francuskie na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna przekąska gorąco polecam!

Ciasteczka francuskie na ostro

Składniki:

Ciasteczka francuskie na ostro

 

  • 25dag.ciasta francuskiego,
  • 1 żółtko,
  • 20dag.tuńczyka z puszki w sosie własnym,
  • 1 pęczek szalotki,
  • 1 czerwona papryka,
  • 3 posiekane ząbki czosnku,
  • 10dag.pieczarek,
  • 10dag.twarogu,
  • 4 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki musztardy,
  • słodka papryka,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie na ostro
Ciasto francuskie rozłożyć na posypanym mąką blacie i wyciąć 8 krążków o śr,10cm.posmarować je żółtkiem.Krążki nałożyć do posmarowanych tłuszczem foremek na babeczki i piec 10-12min.w 180"C.Tuńczyka odsączyć,rozdrobnić i wymieszać z pokrojoną cebulą,papryką,czosnkiem oraz pieczarkami.Twaróg wymieszać ze śmietaną i musztardą,doprawić słodką papryką,solą i pieprzem,dodać do warzyw z tuńczykiem,wymieszać i nałożyć masę do babeczek.Piec w tej samej temperaturze kolejne 10-12min.

Tagi:

sosy