Sposób przygotowania:
Ciasteczka jajeczka
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz skórka z cytryny. Gdy masa będzie puszysta dodajemy po jednym żółtku. Na koniec partiami wsypujemy przesiane obie mąki oraz szczyptę soli. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Powstałe ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy kulę. Odrywamy porcje ciasta i robimy kuleczki ( łatwiej będzie formować jajeczka). Następnie z kuleczek formujemy jajeczka, które układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na szerszej stronie robimy wgłębienie.
Pieczemy w 180 st przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Po upieczeniu studzimy. Dżemem napełniamy wgłębienia w ciasteczkach.
Powstałe ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy kulę. Odrywamy porcje ciasta i robimy kuleczki ( łatwiej będzie formować jajeczka). Następnie z kuleczek formujemy jajeczka, które układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na szerszej stronie robimy wgłębienie.
Pieczemy w 180 st przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Po upieczeniu studzimy. Dżemem napełniamy wgłębienia w ciasteczkach.
lukrowanepierniczki
misia5
O tak :) Zgadzam się z Tobą w 100% :)