Sposób przygotowania:
Trufelki chałwowo-kokosowe z markizMasa:
![Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trufelki-chalwowo-kokosowe-z-markiz-498829.jpg)
Markizy wraz z kremem należy zmielić w malakserze, a następnie połączyć z roztopionym olejem, wiórkami kokosowymi i syropem/miodem - ilość według smaku.
Formowanie:
![Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trufelki-chalwowo-kokosowe-z-markiz-498832.jpg)
Z masy należy uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
(W razie potrzeby masę można uprzednio schłodzić.)
Polewa:
![Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trufelki-chalwowo-kokosowe-z-markiz-498833.jpg)
Wszystkie składniki podgrzać i dokładnie wymieszać. Lekko ostudzoną polewą udekorować trufelki.
gusia1000