Sposób przygotowania:
Ciasteczka kakaowe
Najpierw trzeba przygotować wszystkie składniki. Masło wyjmujemy z lodówki wcześniej aby było miękkie. Do miski wkładamy miękkie masło, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, kakao i budynie czekoladowe, wbijamy żółtka i wlewamy mleko albo śmietanę.
Ciasto można zrobić robotem albo po prostu wyrabiamy ręką. Ciasto można też zrobić z połowy porcji składników. Z ciasta formujemy mini rogaliki. Można urwać kawałek ciasta tak wielkości orzecha robimy z ciasta wałeczek.
Albo z porcji ciasta robimy wałek tniemy na kawałki około 1 cm i wtedy robimy wałeczek lekko skręcamy na rogalik układamy na blasze wyłożonej papierem . Dwie blachy jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut. Studzimy.
Cukier puder rozpuszczamy z drobiną wrzątku. Lukier przekładamy do woreczka foliowego odcinamy mały róg i tak dekorujemy ciasteczka. POLECAM!!!
Ciasto można zrobić robotem albo po prostu wyrabiamy ręką. Ciasto można też zrobić z połowy porcji składników. Z ciasta formujemy mini rogaliki. Można urwać kawałek ciasta tak wielkości orzecha robimy z ciasta wałeczek.
Albo z porcji ciasta robimy wałek tniemy na kawałki około 1 cm i wtedy robimy wałeczek lekko skręcamy na rogalik układamy na blasze wyłożonej papierem . Dwie blachy jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut. Studzimy.
Cukier puder rozpuszczamy z drobiną wrzątku. Lukier przekładamy do woreczka foliowego odcinamy mały róg i tak dekorujemy ciasteczka. POLECAM!!!
gusia1000