Sposób przygotowania:
Rogaliki z marmoladą różanąETAP 1:

Marchewkę ugotować, osączyć, obrać, pokroić na kawałki, dokładnie zmiksować.
ETAP 2:

Drożdże z 1 łyżką cukru, mlekiem i 2 łyżkami mąki wymieszać, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.
ETAP 3:

Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę mąki, cukier, żółtka, sól i pure z marchewki, wyrabiać około 8-10 minut.
ETAP 4:

Pod koniec wyrabiania do ciasta dodać wydrążone ziarenka z laski wanilii i przestudzone masło. Ciasto wyrabiać jeszcze przez 5-7 minut. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 60-70 minut.
ETAP 5:

Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm. Radełkiem pokroić w prostokąty, naciąć tak aby powstał grzebyk. Ułożyć porcję marmolady wymieszaną z konfiturą różaną.
ETAP 6:

Zawinąć marmoladę ciastem złączeniem do spodu, rogaliki ułożyć w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem.
ETAP 7:

Blaszkę z rogalikami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Około 12-15 minut.
CORAL
MałaMi89